عنوان شماره: تابستان 87 عنوان به فارسی: بررسی بقاء طول عمر و کیفیت بلع غذا بعد از عمل جراحی ازوفاژکتومی در 192 بیمار سرطان مری در شمال ایران
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 66 تا صفحه: 72
خلاصه به فارسی: زمینه و هـدف: سرطـان مـری یکـی از شایعتـرین بیمـاریهای کشنـده اسـت کـه در شمــال ایـران همـهگیـر میباشـد. عمـل جـراحی ازوفاژکتـومی درمـان بهبـود علامـت اسـت و هـدف جـراحی افـزایش طـول عمـر و ارتقـاء کیفیـت بلع غذا میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی گذشتهنگر 192 بیمار مبتلا به سرطان مری که از 240 بیمار پس از عمل جراحی ازوفاژکتومی در طی 14 سال (1370-1384) به پیگیریهای مکرر بعد از عمل پاسخ گفتند طی پرسشنامهای در خصوص کیفیت زندگی و بلع غذا تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات حاصله از پرسشنامه و پروندههای بستری بیماران بعد از جمعآوری توسط نرمافزار آماری SPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: طول عمـر یـک سـالـه 80%, 2 سـالـه 61%, سـه سـالـه 52% و چهــار ساله 38% به دسـت آمـد. 61% بیمـاران دیسفــاژی خفیـف، 25% دیسفـاژی شـدید داشتنـد و 14% بیمــاران بـدون دیسفـاژی بـودند. 50 بیمـار (28%) در طـول مـدت چهـار سـال پس از عمـل دو تا پنـج بـار نیـاز به دیلاتاسیـون داشتـهانـد. 11 بیمـار (6%) بلع دردناک و 18% از سـوزش معـده شکایت داشتند.
نتیجهگیـری: نتـایج این بررسـی نشـان داده است که میـزان بقاء بیمـار سرطان مـری 4 سال پس از جـراحی ازوفاژکتومی تا 38% امیـدواری دارد اما فقـط 14% بیمــاران بلـع غذا به صـورت طبیعـی داشتند و اکثـریت بیمـاران، دیسفاژی یا سوزش معده داشتند.
کلمات کلیدی به فارسی: سرطان مری، ازوفاژکتومی، میـزان بقاء