عنوان شماره: پاییز 96 عنوان به فارسی: اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر احساس در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زنان ماستکتومی شده
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 78 تا صفحه: 88
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: هدف کلی پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر احساس در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زنان ماستکتومی شده است.
مواد و روشها: جامعه پژوهش حاضر کلیه زنان ماستکتومی شده مراجعه کننده به مراکز مراقبت سرطان شهر شیراز می¬باشد. برای نمونه¬گیری بصورت در دسترس تعداد 30 نفر انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. شرکت-کنندگان قبل و بعد از مداخله و همچنین یک ماه پس از اتمام مداخله دو مقیاس پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ و فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی برای سنجش رضایت زناشویی و کیفیت زندگی را تکمیل کردند. گروه کنترل مداخله¬ای دریافت نکرد. جهت تجزیه و تحلیل پرسشنامه¬ها از نرم افزار 22 SPSS استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل کواریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافتهها: نتایج تفاوت معنا داری بین نمرات پیش آزمون دو گروه نشان نداد. در حالیکه نتایج حاصل از آزمون کواریانس چند متغیره نشان داد که بین رضایت زناشویی گروه آزمایش (87/115 ± 56/11) با رضایت زناشویی گروه کنترل (87/90 ± 08/9) تفاوت معناداری وجود دارد (001/0≥P ). همچنین بین کیفیت زندگی گروه آزمایش (75/79 ± 84/9) با کیفیت زندگی گروه کنترل (87/67 ± 43/8) تفاوت معنادار است (001/0≥P ).
نتیجهگیـری: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش می¬توان گفت که گروه درمانی مبتنی بر احساس در رضایت زناشویی و کیفیت زندگی زنان ماستکتومی شده تأثیر مثبت داشته است.
کلمات کلیدی به فارسی: گروه درمانی مبتنی بر احساس، رضایت زناشویی، کیفیت زندگی، زنان ماستکتومی شده