عنوان شماره: بهار 94 عنوان به فارسی: بررسی صحت چرخش غضروف های نوک بینی در بیماران Bulbous Pinch و کاربرد آن
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 31 تا صفحه: 37
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: طبق نظر شین و کونستانتین، دفورمیتی Bulbous Pinch بینی، با تحدب قدامی نوک غضروف پایینی خارجی (LLC) به همراه Pinch بودن ناحیه خلفی تعریف می¬شود. این واریاسیون آناتومیک شامل چرخش رو به بالا و داخل یا سفالیکِ کروس لترال در بیماران با بینی Bulbous می¬باشد. آنها نشان دادند در بیشتر موارد Bulbous Pinch، غضروف بجای امتداد در راستای کانتوس خارجی، به سمت کانتوس داخلی قرار گرفته است و به همین دلیل آن را مال پوزیشن سفالیک نامیدند. براساس این فرضیه، جهت اصلاح این دفورمیتی، جابجایی کودال غضروف را پیشنهاد نمودند، که با توجه به شیوع این نوع قرار LLC، انجام آن در بسیاری از موارد رینوپلاستی الزامی می¬گشت. هدف این مقاله اندازه¬گیری زاویۀ دقیق کروسِ لترال نسبت به نقاط ثابتِ مرجعِ صورت است.
مواد و روشها: در 40 مورد رینوپلاستی متوالی، حدودِ LLC و خطوط افقی و عمودی، روی صورت بیماران رسم شده و براساس وجود یا عدم وجود دفورمیتی Bulbous Pinch به دو گروه تقسیم شدند. زوایای LLC سمت راست و چپ نسبت به خطوط فوق اندازه¬گیری شد و جهت بررسیِ وجود اختلاف معنی¬دار در دو گروه با هم مقایسه شدند (16(SPSS .
یافتهها: تفاوت معنی¬داری در مقایسه چرخش LLC نسبت به خط افقی یا عمودی بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجهگیـری: براساس یافته¬های ما، Pinch شدن دیواره لترال بینی نمی¬تواند ثانوی به مال پوزیشن سفالیک باشد، بلکه عامل تحدبِ شدیدِ خارجی و خلفی کروس لترال است. اهمیت این یافته در تعیین رویکردِ اصلاحی این دفورمیتی است.