عنوان شماره: پاییز 1402 عنوان به فارسی: پوشش اندام تحتانی با فلپ
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 69 تا صفحه: 76
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: پوشش نسـج نرم در ترومـاها بخصوص در اندام تحتانی همـواره مورد بحث بوده است. بخصوص در ناحیه ساق پا که دو استخوان اصلی متحمل وزن قرار گرفته و اغلب همراه نقص نسج نرم شکستگی هم دیده می¬شود این بازسازی دشوارتر می¬شود. به این منظور روش¬های مختلف معرفی و استفاده شده است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. در ابتدا سعی می¬شد در اولین اقدام از ساده¬ترین روش استفاده شود، مثل انجام گرافت پوستی و در صورت عدم امکان از فلاپ استفاده شود. ولی بعدها با معرفی روش آسانسور ترمیمی لزومی به طی این مراحل نیست و می¬توان به عنوان اولین قدم از یک روش پیچیده ولی مناسب استفاده کرد. ما در این مطالعه سعی کرده¬ایم چند فلاپ ناشایعتر ولی با کارایی بیشتر را معرفی نماییم.
معرفی مورد: در این مطالعه ضمن معـرفی انواع فلاپ¬های روش¬های مـورد استفاده شایع در نواقص ساق پا، این ناحیه را به سه ناحیه آناتومیک مجزا تقسیم کرده و فلاپ¬های مورد استفاده هر بخش را توصیف کرده¬ایم. سپس در این مطالعه چند مورد بیمار که با فلاپ¬های معرفی شده تحت درمان قرار گرفته¬اند را به اجمال توضیح داده¬ایم.
نتیجهگیـری: نتایج این مطالعه در بیماران نشان داد که فلاپ¬های مورد نظر اگرچه کمتر مورد توجه قرار گرفته¬اند، ولی نتایج آنها از نظر عملکردی و ظاهری با فلاپ¬های شایعتر قابل مقایسه است. این مطالعه تأکید دارد که لزوماً روش¬های شایع نباید به عنوان بهترین روش شناخته شوند و برای هر بیماری بر اساس شرایط موجود باید تصمیم¬گیری شود.
کلمات کلیدی به فارسی: فلاپ، فلاپ عضلانی، نقص اندام تحتانی