عنوان شماره: پاییز و زمستان 1401 عنوان به فارسی: ترسیم نقشه علمی پژوهش های مشارکتی دو حوزه جراحی و شیمی توسط پژوهشگران ایرانی
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 52 تا صفحه: 61
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: این پژوهش با هدف ترسیم نقشه علمی پژوهش¬های مشارکتی دو حوزه جراحی و شیمی توسط پژوهشگران ایرانی با استفاده از داده¬های پایگاه استنادی ISI انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش اسنادی و تحلیل همرخـدادی واژگان انجام شد. همچنین این پژوهش از نظر هدف کاربردی است. جامعه پژوهش را کلیه مقالات نمایه شده پژوهشگـران ایرانی در پایگاه اطلاعـاتی وب آو ساینس طی سالهای 1992 تا 2021 در دو حـوزه جـراحی و شیمی تشکیل میدادند. همچنین با استفـاده از نرم افزار VOSviower نقشههای مورد نظر ترسیم شدند.
یافتهها: نتایج بررسی ترسیم نقشه موضوعی نشان داد که نقشهای با 9 خوشه در این دو حوزه وجود داشت. از آنجا که نقاطی که با دایره¬های بزرگتر و رنگی به معنای مقولات پرکاربرد و موضوع¬های داغ حوزه میباشد، در این نقاط تصویر مقولاتی همچون in-vitro Surgery Chemotheraphy, Composite Scoffolds, به ترتیب با 73، 55، 44 و 16 رخداد با دایره¬های بزرگتر را تشکیل میدهند، بنابراین میتوان این مقولات را موضوع¬های داغ و پرکاربرد تولیدات علمی مشارکتی این دو حوزه دانست. بررسی نتایج شبکه مشارکت کشورها نشان داد که 43 کشور با پژوهشگران کشورمان تولید علمی مشارکتی در دو حوزه مورد مطالعه داشته¬اند، از اینرو، این شبکه دارای 6 خوشه می¬باشد که متشکل از از 442 گره میباشد. همچنین یافته¬ها درباره شبکه مشارکت سازمان¬ها نشان داد که در این دو حوزه 120 دانشگاه یا سازمان در تولیدات علمی مشارکتی در دو حوزه جراحی و شیمی مشارکت داشته¬اند، این شبکه دارای 8 خوشه می¬باشد. در این شبکه به ترتیب دانشگاه علوم پزشکی ایران با 32 پیوند، دانشگاه علوم پزشکی ایران با 29 پیوند و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با 23 پیوند در رتبه¬های اول تا سوم قرار دارند، همچنین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با 17 پیوند در رتبه چهارم می¬باشد.
نتیجهگیـری: نتایج نشان داد که تعداد 1245 مدرک به صورت مشارکتی بین پژوهشگران حوزه جراحی و شیمی انجام شده است. این تعداد مقاله 46827 بار مورد استناد قرار گرفته¬اند که نشان می¬دهد، این مقالات مورد اقبال جامعه علمی قرار گرفته¬اند.