عنوان شماره: زمستان 93 عنوان به فارسی: مقایسۀ پیامدهای دو تکنیک لاپاراسکوپی و جراحی باز در درمان جراحی بیماری واریکوسل 96 بیمار در مراکز درمانی الوند و بعثت شهرستان همدان
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 74 تا صفحه: 81
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: واریکوسل گشاد شدن وریدهای تستیکولار و شبکه وریدی پمپنی فرم در محدوده طناب اسپرماتیک است. درمان¬های متفاوتی همانند جراحی باز، میکروسرجری، لاپاراسکوپی، اسکلروتراپی و موارد دیگر برای واریکوسل وجود دارد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه پیامدهای دو تکنیک لاپاراسکوپیک و باز در درمان جراحی بیماری واریکوسل بود.
مواد و روشها: در یک مطالعـه مـداخله¬ای تصـادفی شده، 96 بیمار مراجعه¬کننده به مراکز درمانی الوند و بعثت شهرستان همدان با تشخیص قطعی واریکوسل، پس از تکمیل فرم رضایت¬نامه تحت بررسی قرار گرفتند. سایز تستیس با استفاده از کولیس ورنیه در عرض و ارتفاع اندازه¬گیـری شد و بیمـاران تحت آنالیـز مایع سمن قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی در 2 گروه (48 نفر در هر گروه) قرار گرفتند. پیگیری بیماران جهت ارزیابی هر گونه عارضه مرتبط با درمان مثل عفونت زخم، هیدروسل، هماتوم و... تا 1 ماه ادامه داشت. بررسی از نظر عود یا عدم درمان به صورت وجود واریکوسل بارز کلینیکی علیرغم درمان و ارزیابی¬های مرتبط با فاکتورهای ناباروری پس از 6 ماه انجام شد. ارزیابی از جهت سایز تستیس و آنالیز سمن پس از 3 و 6 ماه بود. در پایان 6 ماه نتایج در دو گروه مقایسه شدند. اطلاعات جمع¬آوری شده با استفاده از شاخص¬های فراوانی، میانگین، انحراف معیار و در موارد مورد نیاز برای با استفاده از آزمون آماری تی تست و تی تست زوج و در موارد مقایسه داده¬های کیفی با استفاده از آزمون کای اسکور آنالیز انجام شد. مبنای معنی¬داری نتایج 05/ 0P ≤ در نظر گرفته شد.
یافتهها: آنالیز سمن در کل بیماران بعد از 6 ماه در مقایسه با قبل از عمل، تفاوت واضحی را به نفع بهبود این فاکتورها بعد از عمل نشان داد. در هر گروه هم به صورت جداگانه این ارزیابی¬ها انجام شد و در هر دو گروه لاپاراسکوپی و باز تفاوت معنی¬دار آماری به نفع بهبود فاکتورهای آنالیز سمن وجود داشت. تغییرات در این فاکتورها قبل و بعد از عمل در دو گروه مقایسه شد و تفاوت آماری معنی¬داری مشاهده نشد. به این معنی که دو گروه از نظر تأثیر بر فاکتورهای باروری تفاوتی نداشتند. هیچ عودی از واریکوسل در طی 6 ماه گزارش نشد. زمان اقامت در بیمارستان در دو گروه تفاوت معنی¬داری نداشت. از نظر عوارض مرتبط با جراحی تفاوت آماری معنی¬داری بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجهگیـری: جراحی واریکوسلکتومی باز و واریکوسلکتومی لاپاراسکوپیک دارای برآیندهای پس از عمل تقریباً برابر از نظر میزان بهبود پارامترهای مایع منی و عوارض پس از جراحی می¬باشند. البته مطالعات بیشتری در آینده با حجم نمونه بالاتر و طول مدت پیگیـری بیشتر مـورد نیاز است تا با اطمینان بیشتری در مورد مزایا و معایب این دو روش به قضاوت پرداخت.
کلمات کلیدی به فارسی: واریکوسلکتومی، لاپاراسکوپی، جراحی باز