عنوان شماره: تابستان 97 عنوان به فارسی: بررسی میزان عود فتق های اینگوینال عمل شده به روش ترمیم با متد اصلاح شده مش گذاری از سال 1385 تا 1390
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 29 تا صفحه: 36
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: انتخاب روش جراحی مناسب برای ترمیم هرنی اینگوینال از موضوعات مورد بحث در جراحی می¬باشد و در این میان شناخت کارآیی و عوارض هر یک از این روش¬ها به ویژه در مقایسه با هم می¬تواند کمک کننده باشد. لذا هدف از مطالعه بررسی میزان عود فتق¬های اینگوینال عمل شده به روش ترمیم با متد اصلاح شده مش گذاری بوده است.
مواد و روشها: بیماران مبتلا به هرنی اینگوینال که تحت هرنیورافی به روش ترمیم با مش پرولن بدون باز کردن فاسیای عـرضی طی سال¬های 1385 تا 1390 قرار گرفتند، وارد مطالعه شدند. مـوارد عـود هرنی (با معیـار شکایت بیمار از بازگشـت علائم در ظاهـر و معاینه پزشک معالج و دیدن برآمـدگی ناحیه در نگاه و مـوارد قابل لمس هرنی در معاینه با دست) با ذکـر تاریخ عـود ثبت شد. تمام بیمـاران مـراجعه کننده با شکایت فتـق اینوگینال که مـورد جراحی ترمیم فتق قـرار گرفتند، مـرد بودهاند. داده¬ها با نرم افزار 22 SPSS V. تجزیه و تحلیل گردید. از آزمون¬های کای اسکوار و تی تست برای متغیرهای کمی و کیفی استفاده شد. P-value کمتر از 05/0 معنی¬دار تلقی گردید.
یافتهها: در این مطالعه تعداد 126 بیمار مبتلا به فتق اینگوینال که تحت عمل جراحی ترمیم فتق اینگوینال قرار گرفتند، بررسی شدند. میانگین سنی بیماران مورد مطالعه برابر 61/14±24/51 که حداقل 18 و حداکثر 96 سال بوده¬اند. در پیگیری انجام گرفته مشخص شد که هیچ یک از بیماران مورد مطالعه دچار عود نشده¬اند.
نتیجهگیـری: بر اسـاس نتایج این مطالعـه، هیچ مـوردی از عـود در روش ترمیم فتق با متد اصلاح شده مش¬ گذاری دیده نشده است.