عنوان شماره: تابستان 1400 عنوان به فارسی: تکنیک تعدیل شده ترمیم جراحی آترزی مری تیپ c به روش تیوب لس
فایل PDF این مقاله: از صفحه: 19 تا صفحه: 26
خلاصه به فارسی: زمینه و هدف: آترزی مری گونهای ناهنجاری مادرزادی در دستگاه گوارش میباشد که در آن مری در دوره جنینی
رشد و نمو نیافته و پیوستگی مسیر مری تا معده در میانه راه، کـور و بسته شده و همچـون بادکنکی آویزان در پشت نای قرار میگیرد و شامل انواع مختلـفی از نواقص آناتومیـکی مادرزادی با ریشه در عدم توسعه یافتگی جنینی در مِری میباشد. آترزی مری یک بیمـاری مادر زادی است که توسـط مداخله جـراحی درمان می¬شود. در روند درمان ممکن است عوارضی زودرس در طی روزهای اول بعـد از عمل رخ دهـد. هـدف این مطالعه پیشنهـاد تکنیـک تعـدیل شده ترمیم جراحی آترزی مری نوع C به روش تیوب لس است.
مواد و روشها: نوع مطالعه مقطعی گذشته نگر می¬باشد. پرونده ۷۰ بیمار آترزی مری نوع Cکه از سال ۱۳۸۳ لغایت ۱۳۹۸ در بیمارستان کودکان بهرامی تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، بررسی شده است. دسترسی به ناحیه عمل در آنها از طریق توراکوتومی خارج پلورال بوده و در تمامی موارد ورید آزیگوس حفظ گردیده و پس از عمل لوله نازوگاستریک و لوله قفسه سینه نیز به کار نرفته است.
یافتهها: سن متوسط در زمان مداخله جراحی 4/2±55/3 روز بود. میانگین زمان بستری 4/3±5/12 روز بود و عوارض کوتاه مدت در 10 مورد (2/14%) مشاهده شدند. بر اساس نتایج به دست آمده 10 بیمار (2/14%) در مجموع دچار ۱۳ عارضه شدند. عوارض زودرس این بیماران اختلال تنفس (5 مورد)، پنومونی¬های آسپراسیون (4 مورد) و نشت آناستوموز (4 مورد) بود. همچنین یکی دیگر از عوارض مورد بررسی مدیاستینیت بود که در هیچ یک از بیماران مورد بررسی گزارش نشد.
نتیجهگیـری: در مطالعه حاضر که روش تیوب لس را معرفی می¬نماید دسترسی عمل از راه اکستراپلورال بوده ورید ازیگوس حفظ می¬گردد و در انتهای عمل نیز چست تیوب و لوله نازگاستریک بکار نمی¬رود. بنابراین عوارض زودرس پس از عمل و موربیدیتی حاصله از آن کمتر بوده و می¬توان این روش را در ترمیم اترزی مری نوع C پیشنهاد داد.
کلمات کلیدی به فارسی: اترزی مری، نوزادان، جراحی، تیوبلس، عوارض