دستیار گروه جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، بیمارستان ولایت
چکیده
زمینه و هدف: سرطان یک بیمـاری قدیمـی و در حال حاضر یک مشکل بزرگ جهانی است. سرطانهای دستگاه گـوارش از شایعتـرین سرطانها است و امـروزه زندگی افـراد زیادی را تحـت تأثیر قرار میدهد. بر این اساس هـدف از مطالعه حاضر بررسی ویـژگیهای شخصیتـی و دوسوگـرایی در ابراز هیـجان در بیمـاران مبتلا به سرطان دستـگاه گـوارش در مقایسه با گـروه غیر بیمار است. مواد و روشها: برای مقایسه گروه بیمار و غیر بیمار، 100 بیمار مبتلا به سرطان دستگاه گوارش به طور در دسترس از بیمارستان ولایت شهر قزوین نمونهگیری شدند. گروه غیر بیمار شامل 100 آزمودنی است که از جمعیت عمومی به طور تصادفی انتخاب شدند و از نظر ویژگیهای دموگرافیک با گروه بیمار همتاسازی شدند. هر دو گروه آزمون ویژگیهای شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان را تکمیل کردند. نتایج با تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شد. یافتهها: تحلیل واریانس چند متغیری 200 آزمودنی نشان داد که بین دو گروه بیمار و غیر بیمار از نظر نوروتیسم، توافقگرایی و وجـدانی بودن و دوسوگـرایی در ابراز هیجـان در سطح 05/0 = α تفاوت معنیداری وجود دارد، اما بین این دو گروه از نظر برون-گرایی و گشودگی به تجربه تفاوت معناداری وجود ندارد. نتیجهگیـری: افراد مبتلا به سرطان دستگاه گوارش از نظر ویژگیهای شخصیتی نوروتیسم، توافق گرایی و وجدانگرایی و دوسوگرایی در ابراز هیجان نمرات بالاتری از افراد غیر بیمار دارند.
دارندگان,کیوان , پارسا,حسین , احمدی آملی,هادی و نصرالهی,بیتا . (1394). بررسی ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان در بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش در مقایسه با گروه غیر بیمار. نشریه جراحی ایران, 23(بهار), 55-62.
MLA
دارندگان,کیوان , , پارسا,حسین , , احمدی آملی,هادی , و نصرالهی,بیتا . "بررسی ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان در بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش در مقایسه با گروه غیر بیمار", نشریه جراحی ایران, 23, بهار, 1394, 55-62.
HARVARD
دارندگان کیوان, پارسا حسین, احمدی آملی هادی, نصرالهی بیتا. (1394). 'بررسی ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان در بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش در مقایسه با گروه غیر بیمار', نشریه جراحی ایران, 23(بهار), pp. 55-62.
CHICAGO
کیوان دارندگان, حسین پارسا, هادی احمدی آملی و بیتا نصرالهی, "بررسی ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان در بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش در مقایسه با گروه غیر بیمار," نشریه جراحی ایران, 23 بهار (1394): 55-62,
VANCOUVER
دارندگان کیوان, پارسا حسین, احمدی آملی هادی, نصرالهی بیتا. بررسی ویژگی های شخصیتی و دوسوگرایی در ابراز هیجان در بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش در مقایسه با گروه غیر بیمار. نشریه جراحی ایران. 1394;23(بهار):55-62 (In English).