استاد گروه جراحی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان دکتر شریعتی، بخش جراحی عمومی
چکیده
زمینه و هدف: در مطالعـات قبلی نشان داده شـده که تجـویز کلسیم خوراکی پروفیـلاکتیک در بیمـاران با تیروئیـدکتومی تـوتال و سابتـوتال، مـوجب کاهـش عـلائم هیپـوکلسمی و کاهش طـول مـدت بستری در بیمـاران پس از عمـل گردد. هـدف از انجـام این مطالعه بررسی نتایج حـاصل از تجـویز کلسیـم خوراکی پروفیـلاکتیک در بیمـاران با تیروئیـدکتومی تـوتال و ساب تـوتال میباشد. مواد و روشها: در یک کار آزمایی بالینی تصادفی شده، 43 بیمار کاندید عمل جراحی تیروئیدکتومی توتال و ساب توتال شدند. پس از عمل، به صورت تصادفی در یکی از دو گروه مورد (23N=) و کنترل (20N=) قرار گرفتند. به بیماران در گروه مورد، در دوران پس از عمل کربنات کلسیم 1 گرم سه بار در روز تجویز شد. مشخصات دموگرافیک بیماران، طول مدت بستری، علائم هیپوکلسمی، سطح کلسیم و دفعات استفاده از کلسیم وریدی در دو گروه با هم مقایسه شد. یافتهها: میانگین میزان کلسیم 12 و 24 ساعت پس از عمل به طـور معنیداری در گـروه شاهـد پائینتر از گروه مـورد بود (049/0=P ,021/0=P به ترتیب). تعداد افـرادی که دچار پاراستـزی دور لب در 12 و 24 ساعت پس از عمل جراحی شدند، به طور معنیداری در گروه شاهد بالاتر از گروه مـورد بود (02/0=, P04/0=P به ترتیب). مدت زمان بستری در بیمارستان به طور معنیداری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود (006/0=P). نتیجهگیـری: تجویز کلسیـم خوراکی پروفیلاکتیک پس از عمـل جراحی تـوتال و ساب تـوتال سبب کاهـش بروز پاراستزی در 12 تا 24 ساعت پس از عمـل جراحی و کاهش نیاز به کلسیـم تزریقی و همچنیـن کاهش مدت بستری بیماران در بیمارستان میگردد.
غفوری,علی , شیرنگی,سید سعید , خورگامی,ژامک , ترابیان,مهکامه و هدایت,انوشیروان . (1388). بررسی تأثیر تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در تیروئیدکتومی توتال و سابتوتال در بیمارستان دکتر شریعتی طی سال 1387. نشریه جراحی ایران, 17(تابستان), 71-77.
MLA
غفوری,علی , , شیرنگی,سید سعید , , خورگامی,ژامک , , ترابیان,مهکامه , و هدایت,انوشیروان . "بررسی تأثیر تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در تیروئیدکتومی توتال و سابتوتال در بیمارستان دکتر شریعتی طی سال 1387", نشریه جراحی ایران, 17, تابستان, 1388, 71-77.
HARVARD
غفوری علی, شیرنگی سید سعید, خورگامی ژامک, ترابیان مهکامه, هدایت انوشیروان. (1388). 'بررسی تأثیر تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در تیروئیدکتومی توتال و سابتوتال در بیمارستان دکتر شریعتی طی سال 1387', نشریه جراحی ایران, 17(تابستان), pp. 71-77.
CHICAGO
علی غفوری, سید سعید شیرنگی, ژامک خورگامی, مهکامه ترابیان و انوشیروان هدایت, "بررسی تأثیر تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در تیروئیدکتومی توتال و سابتوتال در بیمارستان دکتر شریعتی طی سال 1387," نشریه جراحی ایران, 17 تابستان (1388): 71-77,
VANCOUVER
غفوری علی, شیرنگی سید سعید, خورگامی ژامک, ترابیان مهکامه, هدایت انوشیروان. بررسی تأثیر تجویز کلسیم خوراکی پروفیلاکتیک در تیروئیدکتومی توتال و سابتوتال در بیمارستان دکتر شریعتی طی سال 1387. نشریه جراحی ایران. 1388;17(تابستان):71-77 (In English).